25.8.2011

Uusi musta

Kannattaa tutustua tähän sivustoon: http://uusimusta.squarespace.com/ ja erityisesti lukea tämä sivu johon linkki johtaa. Luomukaupan lisääntymisestä siinä puhutaan, ja lopussa on linkkejä muutamaan luomukauppaan Suomessa. Turkua edustaa ruokakauppa Finska, joka myy luomulähiruokaa. Finskan facebooksivulla oli mielenkiintoinen kommentti koskien myyntiin tullutta siikaa: "kassikalaahan tämäkin". Jos eettisyyttä ajatellaan kalan kannalta, niin hmm.. kumpi onkaan parempi vaihtoehto, syödä kasvatettua kalaa vai verottaa vähentyviä villikalakantoja merestä? Siinä ajateltavaa. Itse kalastamme omat kalamme, mutta kaikilla ei tietenkään ole tähän mahdollisuutta.


Samalta sivulta löytyy myös linkki yle areenasta löytyvään juttuun ruoan tuhlaamisesta ja poisheittämisestä, josta vähän kirjoitin syömisen tuskaa - tekstissä.

Kaupat heittävät yli puolet hankkimastaan ruoasta jätteeseen. Parasta ennen -päivän jälkeenkin suuri osa ruoasta on käyttökelpoista, jopa herkullista. Kuka vastaa tuhlauksesta, jolla voitaisiin ruokkia monta nälkäistä?
http://areena.yle.fi/video/1314043433884

Että terkkuja leipäjonoihin. Kansakunnalla jolla on varaa heittää puolet (!) tuotetusta ja tuodusta ruoasta roskikseen, olisi mainiosti varaa ruokkia kaikkein köyhimmät muullakin kuin näkkileivällä ja maitojauheella. Jos vain tahtoa löytyisi.

Ei kommentteja: