25.7.2011

Aamulehti WTF!

Norjan tapahtumat saa vatsalaukun vetäytymään umpisolmuun. Koko asiaa on vaikea käsittää ja tekijää mahdotonta ymmärtää - oikeastaan ymmärtämisen yrittäminenkin on jo mahdotonta. Eikä se ole edes tarpeellista. On toki hyvästä yrittää ymmärtää erilaisia näkökantoja, mutta lähes sadan ihmisen joukkomurha on asia, jonka motiiveja ja lähtökohtia on turha yrittää ymmärtää. Ovat ne mitä tahansa, ne ovat väärin. Tarkoitus ei mielestäni pyhitä keinoja missään tapauksessa, sen kummemmin terroriteossa kuin sodassakaan.

Mutta Aamulehtipä tarjosi ymmärrystä teolle varsin isolla kädellä. Eikä pelkästään tälle teolle, vaan tulipa samaan nippuun kietaistua myös suomalaiset kouluammuskelijatkin. Yksinkertaisesti aamulehti toteaa: syy moiseen väkivallantekoon löytyy seksin puutteesta (joka artikkelissa rinnastetaan rakkauden puuttumiseen). Tai kuten myös ilmaistu: tytön puutteesta. Ilmeisesti artikkelin kirjoittajan mielestä pahakin mielenterveydellinen ongelma (josta tekijän täytyy kärsiä ajautuakseen tekemään tällaisia tekoja) parantuu, tai estyy syntymästä, jos vaan kaikki naiset ottaisivat asiakseen mennä tarjoamaan itseään kaikille syrjäytyneen oloisille miehille mitä vastaan sattuu taapertamaan.

Näkemys on aivan käsittämätön. Mitään terroritekoja ei kuulemma koskaan olisi tapahtunut, jos joku olisi heltynyt antamaan miesparoille vähän pimpsaa. Voisiko kuitenkin olla mahdollista että naisen puute johtuisi psyykeen ongelmasta, eikä päinvastoin? Jos tämä julkea pihtaaminen ei olisikaan syynä miesparkojen yhteiskunnasta syrjäytymiseen? Oli miten oli, niin mitenkään panemisella ei paranneta klikkiä jonkun päässä joka pistää teurastamaan lähes sata ihmistä.

Aamulehden Markus Määttäsen villit, täysin vailla tutkimuksellista todenperää olevat heitot, ovat kuvottavaa luettavaa juuri tapahtuneen massamurhan jälkimainingeissa. Eikö nyt viimeistäänkin olisi aika kiinnittää huomiota erilaisuuden vihaan sen sijaan että yritettäisiin perustella asioita ties millä hutulla? Puhua suvaitsevaisuuden puolesta? Tunnustaa, että ihan omassa yhteiskunnassa ja sen sisällä tapahtuvissa asioissa ja aatteissa on jotain mätää? Kaikkeista paksuinta mitä tämän tragedian jälkeen jostain kuulin oli se, että heti alkuunsa epäiltiin iskun olevan taas jonkun islaminmuslimin etelän hetelmän tekemä, jotka tulee tänne ja valtaa meitin maan, pakottaa kulkemaan burkhassa ja kumartamaan mekkaan. Kun tekijäksi osoittautuikin ihan perus pohjoismaalainen veijari joka kaikessa mielenvikaisuudessaan päätyi lahtaamaan omiaan saadakseen mielipiteensä julki, ollaan taas osoittelemassa maahanmuuttajia ja muita uskontokuntia. Jos NE eivät tunkisi tänne MEIDÄN maille kulttuurinsa kanssa, ei olisi vihaa, ei väkivallantekoja. NE aiheuttivat tämänkin onnettomuuden. Ei me, ei meidän yhteiskunta ja siinä pesivä suvaitsemattomuus.
Niinpä.

Tämä aamulehden huttu on lyhytnäköisyydessään vähintäänkin yhtä yrjöttävää luettavaa. Heitetään tähän nyt pari loistavaa sitaattia:

Mikä on paras nuorelle miehellä sopiva neuvo elämää varten? Sen kertoo Alan Arkinin näyttelemä isoisä ahdistuneelle pojanpojalleen Little Miss Sunshine -elokuvassa: ”Nai montaa naista, poika, ei vain yhtä, vaan monia.” Ohje on härski vain, jos sen sellaiseksi haluaa ymmärtää.

Näin! Tällä tapaa vältyt kasvamasta massamurhaajaksi, ja samalla saa jotain jolla rehvastella saunailloissa!

Jos Auvinen, Saari tai Breivik olisivat saaneet vähän seksiä ja edes välillä jonkun tyttöystäväkseen, kenestäkään heistä ei olisi tullut joukkomurhaajaa.

Prostituutio tulisi näinollen kyllä laillistaa, tai suorastaan pakollistaa! Työttömät työllistyisivät ja ihmishenkiä säästyisi!

Yksikin todellinen tyttöystävä olisi ihan vain olemalla voinut estää Auvisen, Saaren tai nyt joukkomurhaajaksi epäillyn Breivikin teot. Nuorilla miehillä olisi silloin ollut yksinkertaisesti parempaa tekemistä kuin murhafantasioiden toteuttaminen.

Tuntekaa pistot sydämissänne, senkin nihkeät pihtarit! Sietäisitte saada syytteen heitteellejätöstä! Teidän vika!

Lopuksi ei voi muuta kuin esittää vetoomuksen kaikille nuorille naisille: menkää puhumaan ja tekemään tuttavuutta ujojen, syrjään vetäytyvien hiljaisten nuorten miesten kanssa. Se pelastaa heidät, ja joissain tapauksissa myös kymmeniä muita.

VASTUU ON JOKAISEN MEIDÄN! Nyt talkoisiin kaikki naiset! Suomi on syrjäytyneitä yksinäisiä nuoria miehiä pullollaan, ja jokaisessa heissä piilee potentiaalinen massamurhaaja. Jokainen kantakoon kortensa kekoon!

Aamulehden kolumni


Muusikko Tommy Lindgrenin palaute lehden artikkelista

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noo ei pidä tehdä liian
viivasuoria, yleispäteviä tulkintoja niin säästyy monelta harmilta. Kuitenkin syrjäytymisen ja sopivan naisen kohtaamattomuusongelma ainakin on näissä tapauksissa ollut taustalla. (Kauhajoki+Jokela+Oslo).

Monelle miehelle se, ettei naiset kelpuuta ja ole oikeita ystäviä on hyvin sadistinen kokemus, joka kestää joillakin eliniän, kääntyen yleensä ainakin jossain kohtaa voimakkaaksi vihaksi. Täysi fakta, vaikka viha harvemmin purkautuu muihin (itsemurhia, eli tämäntyyppisiä itseen kohdistettuja tapahtuu Suomessa joku 800 kpl/vuosi). En ota nyt kantaa siihen pitäisikö asiantilaan saada muutosta, mutta voihan sitä toisaalta asian myöntää ilman, että rupeaa pillua jakamaan nysville. Eri mieltäkin saa toki olla, mutta faktat puhuvat huonosta naismenestyksestä.

Maria kirjoitti...

Hmm, lehtitietojen mukaan ainakin tämä norjan ihme oli sosiaalinen ja mukava heppuli, ei siis lainkaan syrjäytynyt. Sen sijaan hänen on arveltu olevan mieleltään sairas, ehkäpä psykopaatti. Minun on vaikea henkilökohtaisesti kyllä uskoa että seksinpuute ajaa ihmisen psykopatiaan ja massamurhaan.

Puhutaan nyt kuitenkin hiukan erilaatuisesta teosta kuin itsemurhasta. Pikaisen googletuksen jälkeen uskallan todeta, että Suomessa itsemurhaan päätyy itseasiassa reilu tuhat vuodessa, joista nuoria on yli sata, suurin osa vanhuksia. Nuorten itsemurhia usein siivittää alkoholi. Vanhukset harvemmin epäonnistuvat yrityksissään juuri tästä syystä, toisin kuin nuoret. Itsemurhan tehnyt ei kuitenkaan (välttämättä) ole psykopaatti joka on kykeneväinen säälittä lahtaamaan viattomia ihmisiä vailla minkäänlaista tunnereaktiota.

Itsemurhan tekijä on masentunut ja toivoton henkilö, jolle epäonnea on kerääntynyt enemmän kuin hartiat jaksavat kantaa. Se, kuinka paljon kukin jaksaa, on aina tapauskohtaista. Jotkut porskuttavat vaikka turvalleen tuiskahtaisikin jatkuvalla syötöllä, jollekin riittää pienempikin määrä. Voisihan siinä tietystä lähteä arvelemaan että syynä sitten on ollut tämä kohdalle sattunut epäonni (vaikka torjutuksi tuleminen), mutta itse kyllä olisin taipuvainen ajattelemaan että varsinainen syy piilee muualla. Kyse ei ole niinkään siitä että miksi joillekin kärpänen on härkänen, vaan siksi, että miksi tässä yhteiskunnassa voidaan niin helposti pahoin, ja miksi siihen ei saada apua. Mielen sairautta ei oteta tosissaan, sitä vähätellään, ja omaan väsymykseen on synti hakea apua. Tilanne sitten saattaa eskaloitua käsistä kun on sopivassa hönössä ja tilaisuus jonkinlaiseen ratkaisuun tarjoutuu. Mutta vaatii kyllä sitten jo himpun verran muutakin mausteeksi, että homma repeää suunnitelluksi terroriteoksi.

Voisin itse ainakin helposti ajatella että eräänlainen taipumus masentua torjutuksi tulemisesta voisi olla vaikka vallalla oleva seksualisuuden ylikorostaminen, joka takia tunnetaan olevan jollain tavalla väärä ja virheellinen kun ei olekaan 16 ikävuoteen mennessä selättänyt jo vähintään pariakymmentä naista. Voisin ajatella myös niin, että ajatus siitä, että seksillä voitaisiin parantaa mielen ongelmia tai ehkäistä niiden syntmistä, on omiaan edistääkseen tätä kuviota.

Eri asia on rakkaus. Sen puute voi tehdä ihmisestä hyvinkin epätoivoisen ja tosiaankin ohjata lopullista ratkaisua kohti. Mutta en kyllä missään nimessä ole valmis hyväksymään ajatusta, jossa rakkauden puutteesta johtuva toivottomuus saisi aikaan massamurhan. Katkeruus on kakun kuorrute, mutta totuus piilee sen täytteissä. Tässä maassa ollaan oikein hyviä vähättelemään masennusta ja mielen sairauksia. Sairaus on sairaus, eikä sitä pimpalla paranneta.