4.1.2008

Kaaos

Työhuoneella vallitsi aivan järkyttävä kaaos. Oven avattuaan teki mieli sulkea se heti uudelleen. Joka puolella lojui rimanpätkiä, kangasta, vaatteita, rättejä, ämpäreitä, pensseleitä, maalituubeja, pahvilaatikoita ja kansia, patoja, kattiloita, ja mikä vittumaisinta: pölyä, likaa, sepeliä, santaa, saastaa!!

Huinin ympäriinsä. Saan neuvottelun jälkeen haltuuni pari kolme vanhaa mattoa (joku ilkeämielinen on polttanut vanhat arvokkaat rahkamattoni ja jotain on saatava tilalle). Matot kottikärryihin ja lykkimään kohti majapaikkaa.

Sitten alkaa armoton siivous. Siirrän takaseinustan laatikoston päällä olevat 100 ja 1 purkkia purnukkaa naulaa vaasia ja vasaraa laatikoihin ja pöydän alle. Vastaavasti pöydälle asettelen omat tarvikkeeni joista kyllä puolet olisi joutanut roskiinkin. Lattilta kaikki ylimääräinen mäkeen, tavarat omille paikoilleen, muovit pois lattialta ja sitten harja käteen. Tässä vaiheessa vähän älykkäämpi pölyallergikko olisi vetänyt naamalle hienon hengityssuojaimensa mutta itse en kuulu mainitsemaani älykköiden joukkoon, joten suoritin harjausmanööverin paljain keuhkoin. Eikä aikaakaan kun ne olikin jo aika hyvin tukossa.

Matot lattialle ja vähän pientä järjestelyä, tilaa naulakkoon, eroon laatikoista.
Alkaa näyttää jo inhimilliseltä.



Annan pölyn laskeutua että uskaltaudun tilaan uudestaan. Huomenna siis vaihe maalaus käyntiin. Täytyisi saada Kotkasta tuotua toinen teline.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ohoh. Ihanku meikäläisen pajalla. Ero on siinä ettei täällä päässä ole aiettakaan siivota. Pitää vaan muistaa ettei ole paljasjaloin. Tai ryömi lattialla. Eli vältellä normaalia toimintaa.

Maria kirjoitti...

San se!