15.4.2015

Hyvä Sorbus!

Sorbus - Galleria tykitti hienon vastineen Taiteilija - lehden artikkeliin. Itsekin luin kyseisen artikkelin ja olin jo kirjoittaa siitä höpön pöpön - perustelusta mielipiteeni tänne, mutta ei tarvitsekaan, Sorbus teki sen jo paljon paremmin (ja asiallisemmin).

Linkki Taiteilija-lehden artikkeliin: http://taiteilijalehti.fi/ilmaisia-nayttelyita/

Lainaus Sorbuksen vastineesta:
Meidän ehdotuksemme onkin, että tämä gallerian kuluihin menevä raha voitaisiin ohjata suoraan gallerioille sen sijaan, että se kierrätetään taiteilijoiden pankkitilien kautta. Tämä ei siis edellyttäisi taiteen määrärahojen kasvua vaan ainoastaan niiden toisenlaista ohjaamista. Eikä raha siten myöskään olisi pois taiteilijoilta, niinkuin artikkelissa pelättiin.

Hyvä! Ja koska kuvataiteen tuki laahaa tuoreimpien selvitysten valossa muiden jäljessä, on määrärahoja varaa nostaa, eikä gallerioille suunnattavaa tukea tarvitse poistaa muista määrärahoista.

Muutakin taidepoliittista jaettavaa olisi sydämellä, liittyen vaaleihin. Perussuomalaisilta on totuttu kuulemaan melko kyseenalaista kulttuuripoliittista kannanottoa (kaikki varmasti muistaa Juho Eerolan aivopierut) mutta positiivista kyllä, puolueen kulttuuripoliittiseen kantaan olisi tarjolla myös toivottua muutosta. Kannattaa lukaista Varsinais - Suomen vaalipiiristä ponnistavan Silvia Kosken kannanotto kulttuurin puolesta. Toivottavasti PS:n äänestäjät aktivoituvat Kosken suuntaan. Huhu kertoo että koko puolueen kulttuuripoliittinen ohjelma on saamassa vähän uudenlaisen muodon. Toivotaan positiivista lopputulosta.

Ei kommentteja: