24.3.2010

Orastavan kevään nosteessa..

Oon viimeaikoina saanut ihan hämmentävän paljon hyvää palautetta töistä. Siis, ihan että on tultu erikseen sanomaan että kuule, näyttää hyvältä. Hyvillä mielin siis! Ja on jotenkin ollutkin todella rento meininki tehä. Luontevasti tuntuu kehittyvän asiat eteenpäin ja työskentely on ohjautunut omalle hyvälle uralle. Tosi selkeet sävelet, ja tuntuu sujuvan. Rento olo. Hyvä olo tehä. Sujuu!

Aloittelin uutta juttua tässä. Löysin kirpparilta läjän vanhoja perhealbumiotoksia jostain.. noin 30-luvulta jonnekin 70-luvun korville. Niitä olen plarannut ja valikoinut läjästä yhden. Siitä nyt lähden tekemään muotokuvaa. Hivenen on eri lähtökohta kuin ennen, kun olen käyttänyt vain omia kuvia. Tätä ihmistä en edes tunne. Ketä hän on? mitä hän on tehnyt elämällään? millainen historia hänellä on, tai oli, tuskin on enää hengissä kuvan henkilö. Muissa kuvissa seikkailee ainakin henkilö nimeltään Eenok Ettanen, että jos joku hänet tuntee tai kuvista jotain tietää niin passaa ottaa yhteyttä, jututtaisin mielelläni.
Jotenkin jännittävää tämän kaltainen muotokuvan tekeminen. Mikään henkilökohtainen ei ole vaikuttamassa tekemiseen muuten kuin noiden albumikuvien kautta, enkä edes tiedä sitä onko hän samaa perhettä kuin muut kuvissa olevat. Luon vaan jotain oletuksia, ja piirrän pelkkää ulkoista olemusta, minkään tuntemuksen vaikuttamatta kuvan rakentumiseen. Tyypillisesti aina on ollut jonkinlainen henkilökohtainen lähtökohta kuvaan. Nyt ei mitään.

Tässä alku.. luonnostelin gessolla maalaten, ja alan vetään hiiltä päälle.




Ja luonnos, jotain tämän henkistä olis tarkoitus saada aikaan:

Ei kommentteja: