2.11.2007

Nyhertämisen jalo taito



Grafiikan tutustumisjakso alkoi. Aluksi testattiin lino (kamalaa) ja seuraavana sitten puupiirros (myös kamalaa). Tosin tällä kertaa tekeminen oli paljon mielekkäämpää kuin ennen, kun matsku oli sopivan pehmeetä työstettäväksi ja välineet terävät. Enkä lähtenyt liiaksi nyhertämään vaan tein aika rivakkaan ekspressiiviseen tapaan. Olen melko tyytyväinen lopputulokseen! tekniikkani vaati kymmenien sapluunoiden väkertämistä jottai sain kaikista vähän erinäköisen ja oloisen.



Grafiikan tila, kuten piirustussalikin, on kyllä varsin komea. Vaikka huonetilaa ei ole hirveän paljon, on tila korkea ja valoisa, eikä mömmöt haise kun puhdistamiseenkin käytetään pääasiassa öljyä ja vesietikkaa. Tärpättiä vaan tarvittaessa.





Sirkku Ketola (grafiikan opettaja), Henri ja Eeva vedostuspuuhissa


Työvälineitä ja tasoja


Eeva ja prässätty vedos


Ahkeran ryhmän täysi työpöytä


Värin telaamista á la Henri


Täykkäriläinen työn äärellä


Täytyy sanoa että ennakkoasenteesta huolimatta työ sujui ihan kivasti. Linovaiheessa oli jo valmis jättämään homman kesken, mutta täytyy yrittää löytää jotain uutta ja koittaa keskittyä, niin homma alkaa sujua. Ihan kivasti sujuukin kun saa hyvän rytmin työskentelyyn päälle.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hähä, kommmentoin vain pärstääni kun sen täältä löysin (pöllin myös pari kuvaa tuolta jan-erkin luota otetuista, kun kerran lupaakaan ei ole meiltä kysytty). huomiseen. -eeva

Maria kirjoitti...

Laitoin sähköpostiin linkin loppuihinkin kuviin.
Kuvat on vapaasti käytettävissä, lupa-asiakin käsiteltiin paikanpäällä kun kysyin että sopiiko että laitan kaikki kuvat tarjolle niin että halukkaat voivat poimia kuvia omiin portfolioihinsa. Nih!