8.10.2007

@ Jan-Erik Andersson


Andersson on mukava ja vieraanvarainen. Tässä tallentamassa rakennusprojektia!

Ryhmämme turkuamk:ssa kävi tässä männäviikolla tutustumassa Jan-Erik Anderssonin taide/taloprojektiin hirvensalossa. Kyseessä on siis lehden muotoinen rakennus jonka päällä on lasinen kissankello.
Talon ideana on imitoida luontoa, tai ei ehkä niinkään imitoida vaan luoda luotoa vastaavia tunnelmia talon sisälle ja ulkorakenteisiin. Alkuperäinen idea Anderssonilla oli rikkoa arkkitehtuurin rajoja, taistella hivenen tarkkaa ulkoasukaavoitusta vastaan ja rakentaa keskelle perinteistä asuinaluetta vaikkapa kengän muotoinen talo. Tai laivan. Tässä tapauksessa lehden muotoinen.


Siinä mielessä projekti ei ihan mennyt halutulla tavalla, että sijoituspaikka ei ole asutusalueen keskellä niin että rakennus pistäisi silmään. Se itseasiassa istuu hyvin sijoituspaikalleen Hirvensaloon. Tämä ei tuntuisi silti vievän voimaa rakennuksen ornamentiikkaan ja tarinoihin, satuihin perustuvalta kontekstilta.

Kunnianamme oli osallistua projektiin rakentamalla talon taakse samanlainen 'pesä' joita Andersson on rakennellut ennenkin: http://www.anderssonart.com/instal/ainset.html . Päivä oli sateinen ja rakentelu tukkoista, joten ihan valmiiksi asti projekti ei tullut. Jatkanemme sitä myöhemmin.

Lisää kuvia täällä: http://picasaweb.google.com/maria.liitola/Turkuamk

Työturvallisuus huipussaan


Andersson tarjosi ravitsevankevyen kenttälounaan!

Ei kommentteja: