19.9.2007

Terveisiä tärpättipilvestä


Joo terveisiä vaan! Taustalla näkyypi taivaannaula nykyvärissään. Jotta ehkä muistaisin työvaiheita myöhemminkin niin parempi ehkä kirjata ylös.
Pohjaväri oli onnistuneen keltainen. Keltainen kausi kukoistaa ja saan väristä paljon energiaa! Vedin pohjamaalin gessotun laastipinnan päälle, eri keltaisen sävyjä, intiankeltaista, sitruunankeltaista, kultaa. Sekaan sikkatiivia ja oleopastoa että kuivuisikin joskus. Ikävä kyllä ei kuivunut kuitenkaan tarpeeksi nopeasti...




Toisena työvaiheena laitoin punertavia sävyjä, lämpimiä maasävyjä ja alizariinia ja transparenttia oksidipunaista. Sävy oli oikein onnistunut, mutta en malttanut antaa pohjavärin kuivua tarpeeksi hyvin. Tarkoitus oli hiertää ja levittää litku pintaan kankaalla sutimisen jälkeen, mutta nahkeaan maalipintaan väri tarttui kuin tervaan ja pensselinjäljet jävät näkyviin. Ei loppujenlopuksi huono vaihtoehto sekään..



Kolmas kerros on ruskeita sävyjä, poltettua umbraa, taas intianpunaista, ultramariinia sekaan tummimpiin kohtiin. Nyt pohja oli kuivunut kunnolla ja väri levittyi hyvin ja oli mainiosti pyyhittävissä.



Pintaan yritti muodostua syksyinen pelkistetty puisto ihmisineen mutta ajoin ne pois taulusta ja pidin homman simppelinä. Jotan figuuria se ehkä kaipaa? sekotin jo maalitkin ihmishahmoa varten mutta sinne ne jäi pöydälle kuivumaan, en sittenkään halunnut. Vielä. !

Ei kommentteja: