1.2.2008

Miten se sitten meni - ripustus ja avajaiset

Minulla oli ti-ke yön Peltosten kärry, johon piti aamulla lastata omat taulut ja karauttaa sitten Naantaliin jossa E:n j A:n työt odottivat lastaamistaan. Tarkoitus oli siis olla klo 08 Naantalissa. Onneksi E tajusi suorittaa varmistussoiton klo 07, että olenko jo pakkaamassa. Nukahtamislääkkeellä n. 5-6 tuntia sitä aikaisemmin nukahtaneena, en ollut herännyt herätyskellon rätkytykseen vaan olin onnellisesti unilla enkä tietenkään tajunnut ollenkaan että mistä E puhuu soittaessaan.

No. Niin nopeasti ei ole maailmanhistoriassa ikinä pakattu autoa ja tankattu. Siinä hätäkässä napsautin taivaannaulan kehyksen kulmasta auki. Lopullisesti se rasahti rikki kun sitä nostettiin seinälle Porvoossa.

Mutta. Naantalista päästiin lähtemään joskus yhdeksän jälkeen, eli ei oltu pahasti aikataulusta jäljessä. Muutaman pysähdyksen jälkeen oltiin Porvoossa joskus yhdeltä.


Ripustus alkakoon!

Töitä oli mukana rutkasti, koska tilan koosta ei ollut varmuutta (olimme saaneet tilasta jo ainakin kolmet eri mitat, pohjapiirrosta tai kuvia tilasta ei saanut sen enempää mitä verkkosivuilla oli). Pari poraa oli myös ja viljalti proppuja ja ruuveja, koska olimme siinä käsityksessä että kaikki seinät olisivat kiveä, ja että taidehallilla ei olisi omia ripustusvälineitä. Se paljastuikin ainoaksi oikeaksi olettamaksi tämän näyttelyn osalta. Mutta, itseasiassa vain yksi seinä + tolpat olivat kiveä. Tässävaiheessa päivää saamme myös kuulla että toimittamistamme kutsareista on otettu kopioita ja postitettu 350kpl sovitun jo toimitetun 350 kutsarin lisäksi, ja tietysti meidän laskuumme. Julisteitakin taas oli kuulemma hirveän paljon, vaikka niitä pyydettiin ao. paikasta juurikin se summa, mikä toimitettiin taidehalliin. Ja luonnollisesti yhtään niistä ei ollut lähtenyt jakeluun ennen avajaispäivää. Tunnelma on katossa.
Työt oli seinällä, Kotkan maisemakuvia lukuunottamatta, iltaan mennessä.
Sitten kaahattiin yöksi Kotkaan, ja siidereiden jälkeen painuttiin pehkuihin.

Aamulla noustiin kirjoittamaan teoslistaa. Suomeksi ja ruotsiksi. Arvuuttelemme onkohan taidehallin nettisivuilla mitään tiedotetta tai kuvia näyttelystä. Toimitimme vain A:n teoskuvia, ja koska siihenkään sähköpostiin ei koskaan vastattu, jätettiin loput lähettämättä. (tarkistin myöhemmin, ei ollut mitään kuvausta näyttelystä sivuilla). Samaan aikaan Porvoossa näyttelyn julisteet lähtevät vasta jakeluun. Kolmen maissa oltiin Porvoossa niitä listoja painattamassa (taidehallissa ei ole tulostinta eikä kopiokonetta)(eikä kaupungin painatuskeskuksessa koneet ja kopiokoneet verkossa, joten kävimme kinumassa tulosteet ensin jostain kulttuurikeskuksesta), neljään mennessä oli avajaistarjoilutkin haalittu ja oltiin taas taidehallilla. Laitamme valaistuksen kuntoon. Huomaamme, että taidehallilla ei ollutkaan niitä tarjoiluastioita nimeksikään.


Ja näin ne säädetään.

Käydään äkkiä syömässä, laitetaan booli valmiiksi ja otetaan äkkiä kuvat kun vielä keretään ennenkuin on tupa täynnä..


Anna


Minä


Essi

Jännitys tiivistyy... tehdään ensin vain puolikas annos boolia, niin ei mene kaikki sitten heti. Toivottavasti kaksi dippikastiketta riittää vihanneksille ja lastuille. Toivottavasti tarjoilu kelpaa vieraille. E ja minä unohdettiin vieraskirjat kotiin, joten kopioimme annan kirjasta sivut omaan kirjaan sitten myöhemmin.


Vähän jo jännittää!

Ja tältä siellä näytti sitten ennen avajaisten alkua:







Ja tältä näytti tungos avajaisten aikana:



Paikalle pakotetun Matin lisäksi avajaisiin tuli Kitta, pari ikäihmistä ja pari taiteilijaa joista toinen vei boolin.

Tila on kyllä vakuuttava, varsinkin sitten kun koko tilaan saadaan valaistus, ja on käyttökelpoinen monentyyppisissä kokonaisuuksissa. Ehkä taidehallilla on vielä jonkinlaisia kasvukipuja.



Tämä työ on välillä myös tällaista. Oli kuitenkin ihan hauskaa.
Onneksi taidehallin henkilökunta oli kuitenkin iloista ja avuliasta sakkia.

Ei kommentteja: